Як правильно подавати чорну ікру

Умовно, можна визначити російську та європейську традиції подачі чорної ікри до столу. Згідно з першою, за кілька хвилин до подачі, ікру викладають на невеликі скляні, срібні або ж порцелянові ємності. В Європі, ікру подають, використовуючи спеціальну ікорницю - ємність з льодом, куди поміщається невелика кришталева або скляна вазочка з ікрою.
Різниця в традиціях подачі ікри обумовлена тим, що ікра раніше вироблялась тільки в Росії , тому до столу подавалася свіжою. Довге транспортування ікри в Європу, мала свої наслідки - ікра втрачала свіжість та могла потрапляти на стіл з вираженим рибним запахом, замаскувати запах найкраще допомагав лід, часто в поєднанні з лимоном.
Сьогодні немає необхідності нівелювати смакові якості ікри, тому ікру зовсім необов'язково подавати з льодом. Головне, щоб делікатес займав почесне місце на святковому столі, поєднувався зі стравами та напоями. Варто заздалегідь продумати сервіровку столу та посуд для чорної ікри. Справжні гурмани знають, що ікру їдять маленькими ложечками: перламутровими, срібними або кістяними.

Ікра гармонійно поєднується з тостами білого хліба з невеликою кількістю масла. Також прекрасно підходять галети, крекери та тоненькі хлібці. В якості прикраси, зазвичай використовуються оливки та зелень. Ще одна чудова варіація оригінальної закуски - свіжий огірок, нарізаний часточками або розрізаний навпіл, та варені перепелині яйця з «чорним золотом».
Звернувшись до компанії ТОВ «МІКРОН-Д», Ви зможете придбати чорну ікру чудової якості, вирощену з використанням найсучасніших технологій. Ми виробляємо для Вас краще, піклуємося про швидку та зручну доставку, завжди раді відповісти на будь-які питання і побажання!