Чим корисна чорна ікра

Твердження про користь чорної ікри ніколи не викликає сумнівів. В першу чергу необхідно відзначити чорну ікру як унікальне джерело незамінних амінокислот та жирних кислот. Ці речовини нормалізують роботу серцевої системи та знижують рівень холестерину в крові, тим самим покращуючи стан кровоносних судин. Поліненасичені жирні кислоти зміцнюють імунну та нервову системи, роблять благотворний вплив на обмінні процеси, а також стабілізують кров'яний тиск.
Осетрова ікра містить до 30% білків, близько 13% жирних кислот та 5% неорганічних речовин. Приблизно 50% продукту - це вода. Чорна ікра цінується завдяки великій різноманітності вітамінів: В, С, РР, D та Е. Варто відзначити, що вітамін D знаходиться тільки в чорній ікрі та не міститься в червоній. Осетрова ікра ─ це джерело поліненасичених омега-3 та омега-6 жирних кислот. Вона рясніє мінералами, такими як магній, кальцій, йод, цинк, натрій, залізо, кремній та ін.

До складу ікри входить ацетилхолін - речовина, необхідне для нормального функціонування нервової системи. Крім того:
- Запобігає цілий ряд серцево-судинних захворювань.
- Є цінним дієтичним продуктом.
- Покращує кровообіг та стан органів кровотворення.